az.pishdabestan

آزمایش شماره (12) - یکم اردیبهشت ماه - بررسی حالت های مختلف مواد و تبدیل آنها به یکدیگر

ابتدا برای دانش آموزان تمام چیزهایی را که وجود دارد به دو دسته ی کلی:

جان دار و بی جان تقسیم کرده و از دسته ی بی جان ها با نام کلی ماده یاد کردیم .

ماده را نیز به سه دسته ی کلی جامد ، مایع و گاز تقسیم نموده و شروع به معرفی این مفاهیم نمودیم .

از جامد به عنوان حالتی از ماده یاد کردیم که از خودشان شکل خاص و معینی دارند و با

ارائه ی مثال های بسیاری دانش آموزان را به خوبی تفهیم نمودیم .

سپس مایع را حالتی از ماده نامیدیم که از خود شکل معینی ندارد و شکل ظرفی را که در آن قرار دارد به خود می گیرد .

در این زمینه نیز مثال های متعددی زده شد و با در اختیار داشتن ظروف آزمایشگاهی با اشکال متفاوت بی شکلی مایعات را نشان دادیم.

جامد و مایع را به دو بخش خوراکی و غیر خوراکی تقسیم کردیم .

در مورد حالت گاز توضیحات اندکی ارائه گردید .

سپس اثرات گرما را بر روی حالت مایع و جامد بررسی نموده و با مطرح نمودن موارد ساده ای مانند :

آب شدن بستنی و کره، شمع و شکلات و ... یا یخ زدن آب ، سفت شدن کره و بستنی آب شده یا جامد شدن پارافین شمع و

تهیه ژله نمونه ای از این تغییرات حالات ماده را به یکدیگر عنوان کردیم .

آزمایش شماره (11) - نوزدهم اسفند ماه - شناخت دو زیستان و آشنایی با هرم غذایی و تاثیر آن در رشد انسان

پس از ورود دانش آموزان به آزمایشگاه، مفهوم دوزیستی و جانداران دوزیست را بیان نموده و با ارائه­ ی چندین مثال متعدد

این مفهوم را برایشان قابل درک نمودیم.

سپس در مورد نحوه­ ی تولید مثل جانداران (زنده زا بودن و تخم گذاری) صحبت نمودیم و در آخر با مروری بر

هرم غذایی و نقش تغذیه و خوراکی های مفید بر روند رشد جاندار را بررسی نمودیم.

سپس به کمک ترازوی وزنی و متر، قد و وزن تمام دانش آموزان را اندازه گیری و ثبت کرده تا  با گذشت زمان این اندازه ها

را با هم مقایسه کرده و متوجه رشد خود شوند.

آزمایش شماره (9) - بیست و یکم دی ماه - شناخت اجسام شفاف و نیمه شفاف و کدر

با ورود دانش آموزان به آزمایشگاه، مروری بر چشمه­ ی نور و انواع آن انجام شد و مثال هایی از چشمه­ ی نور طبیعی و مصنوعی ارائه گردید.

سپس اجسام را در برابر چشمه ­ی نور به سه نوع : اجسام کدر، اجسام شفاف و اجسام نیمه شفاف طبقه بندی نموده و

با انجام آزمایش چگونگی عبور نور را از این اجسام و ایجاد نوع سایه، بررسی نمودیم و

دانش آموزان دریافتند که سایه همیشه پشت جسم و طرف مخالف نوری که از چشمه ی نور می تابد تشکیل می گردد.

جسم کدر سایه ی پررنگ و جسم نیمه شفاف سایه ی کم رنگی ایجاد می کند و اجسام شفاف نیز به دلیل عبور تمام نور از خوشان سایه ای ندارند.

بدین ترتیب با چگونگی تشکیل سایه و انواع آن نیز آشنا شدند.

آزمایش شماره (10) - طبقه بندی دانه های خوراکی و غیر خوراکی

(بررسی دانه های تک و دو قسمتی و همچنین تفاوت های آنها)

قبل از ورود دانش آموزان تعدادی دانه های متنوع خوراکی و غیر خوراکی را در ظرفی ریخته و با هم مخلوط نمودیم.

سپس از دانش آموزان خواستیم تا به صورت گروهی دانه های شبیه به هم را جدا کرده و در ظرف های جداگانه ای بریزند.

این فعاّلیّت در قالب یک مسابقه برگزار شد.

سپس تفاوت ها و شباهت های دانه های جدا شده را بررسی نموده و دانش آموزان دریافتند که دانه ها بر اساس :

شکل، اندازه، رنگ، مزه و بو و نوع دانه قابل تفکیک می باشند.

سپس دانه هایی را که قابل خوردن بود، جدا نموده و با انواع دانه های خوراکی و غیر خوراکی آشنا شدند.

مقداری دانه های خیس شده از قبل را نیز در اختیارشان قرار دادیم و از آن ها خواستیم تا در صورت امکان دانه هایی را که

به راحتی به دو قسمت مساوی تقسیم می گردند از وسط به دو نیم جدا نمایند.

بدین ترتیب دانش آموزان با دانه های تک قسمتی و دو قسمتی نیز آشنا شدند.

آزمایش شماره (8) - نهم دی ماه - معرفی و آشنایی با منبع تولید صدا (دیاپازون)

(عوامل موثر بر دیاپازون)

پس از ورود دانش آموزان به آزمایشگاه توضیحات کلی در مورد صدا، نحوه­ ی تولید آن و انواعش ارائه شد و

با معرفی دیاپازون به عنوان یک منبع تولید صدا چگونگی ایجاد صدا توسط لرزش این وسیله مورد آزمایش قرار گرفت.

بدین ترتیب با به صدا درآوردن دیاپازون و فرو کردن سر آن در یک ظرف آب، دانش آموزان توانستند لرزیدن آب اطراف سر دیاپازون

را به راحتی مشاهده نمایند.

سپس با تولید صداهای مختلف توسط بلز، رابطه­ ی اندازه و کوتاهی و بلندی قطعات آن را در نازکی و کلفتی صدا بیان نموده و

از دانش آموزان خواستیم تا با ضربه به بشرهای یک اندازه­ ای شامل مقدار آب های متفاوت این رابطه را بررسی نمایند.

ارائه­ ی مثال های متنوع دیگر در این مورد این مطلب را برای دانش آموزان تفدیم نمود.

 

تهران - خیابان بهشتی - خیابان کاووسی فر - خیابان نکیسا - پلاک 14

 

تلفن : 88747454    88746326  سامانه پیامک : 3000597030000